It looks real.... - Reisverslag uit Mumias, Kenia van Sanne Geers - WaarBenJij.nu It looks real.... - Reisverslag uit Mumias, Kenia van Sanne Geers - WaarBenJij.nu

It looks real....

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

26 September 2010 | Kenia, Mumias

“It looks real”dat zei ik over de foto’s die ik woensdag terug keek, maar ze waren ook nog eens echt!! Daar stond ik dan echt mee te helpen tijdens een keizersnede! Wow wat een super vette ervaring. Ik mocht van dokter Kipsang ( ja zo heet hij echt) assisteren. ’s Middags had ik eerst weer eens naar een keizersnede gekeken en daarna mocht ik dan assisteren. Het is niet zo dat ik al mocht snijden en de baby uit de baarmoeder mocht halen hoor, maar ik heb wel meegeholpen tijdens het hechten en ik heb mogen voelen ( baarmoeder etc.).Vorig jaar in Antwerpen heb ik een openhart operatie mogen zien en nu mocht ik dan assisteren tijdens een keizersnede!! Als je dit vijf jaar geleden tegen mij had verteld dan had ik denk ik erg hard moeten lachen en niet gelooft. Zo zie je maar weer hoe sommige dingen anders kunnen lopen en ik vond het echt nog eens echt kei interessant!

Helaas was er iets minder leuk deze week: Vera had malaria. Eerst dachten we dat ze iets verkeerd had gegeten omdat ze alleen moest overgeven, op een gegeven moment hebben we haar temperatuur opgenomen en het was al 38 graden! Dus ik vertelde dit tegen de Dokter en hij zei dat Vera toch maar beter op malaria kon testen. Binnen twintig minuten hadden ze de uitslag en ze had het dus! Echt super balen joh. Ziek zijn, en dan in het buitenland zitten, is niet leuk ( ik moest gelijk denken aan mijn tijd in de Ivoorkust toen ik de bof had). Wat ik wel bizar vind is dat ze hier heel makkelijk over malaria denken, ze vinden malaria hetzelfde als hoofdpijn ( zo citeerde ze het echt). Er ligt op elke afdeling wel minimaal één iemand met malaria. Dus ik vertellen dat wij zoveel beelden in Nederland zien van mensen die dood gaan aan malaria, maarja ze geven wel toe dat het nog steeds killer nr 1 is in Afrika. Gelukkig gaat het nu goed met Vera, maar ze heeft zich wel echt slecht gevoeld joh, dus vond het ook echt balen voor haar. Je kunt dus malariapillen slikken, maar je krijgt het dus of je krijgt het niet…

Ik heb nog niets verteld over het vorige weekend terwijl dit weekend alweer voorbij is. Vorig weekend zijn we in Mumias gebleven. Zaterdag zijn we nog wel naar een ander plaatsje gegaan om te lunchen en wat inkopen voor de week te doen. We hadden die week aan een verpleger beloofd om ’s avonds op de afdeling langs te komen tijdens zijn avonddienst en natuurlijk doen we dat dan ook. Hij was erg verbaasd dat we er echt waren, we hadden wat cola meegenomen dus was nog een gezellige boel. De volgende dag zijn we naar de kerk gegaan, jaja en dat op onze vrije zondag ochtend. We zijn er een uur geweest en na de collecte er tussenuit gesneakt! De rest van de dag hebben we nog even ergens wat gedronken en gechillt.

Dit weekend zijn we weer eens naar Kisumu gegaan. Eerst vrijdag avond wat alcohol gedronken met dokter Kipsang, Ik heb al zeker vier weken niet gedronken, dus voelde me al snel een beetje tipsy haha. Volgens mij als ik terug ben in Nederland dan ben ik denk ik na één drankje al dronken! Vandaag hebben Vera en ik gevist op Lake Victoria. Vissen is niet echt mijn ding, maar aangezien ik zoveel mogelijke dingen wil doen voordat ik dood ga, vond ik dit wel prima voor een keertje! Helaas hadden we geen een vis gevangen...maar we zijn wel eindelijk lekker verkleurd. Daarna hebben we weer drie uur in Matatu gezeten.
Nu lig ik dan in mijn eigen bedje en morgen begint er weer een nieuwe week. Ik ben benieuwd wat ik deze week ga meemaken….Hopelijk iets minder dode baby’s, deze week wel weer een paar gezien, maar ook een tweeling die het uiteindelijk wel heeft gehaald :-)! En owja we hebben vrijdag vrij en dan gaan we voor drie dagen naar Uganda!
Thanks Marleen en Nelke voor jullie brieven!!! En ik heb er nog één geopend, ik was er aan toe…dus DD jij ook bedankt voor je brief :-)!!!!!!!!!!!
Ga zo door met alle reacties ( leuk om te zien wie er allemaal mijn verhalen lezen :) ) maar ook met mailtjes smsjes enz.

Liefs van Sohna ( zo spreken ze mijn naam hier uit)

• 26 September 2010 - 19:39

Mama:

Sammie, Pfff tis niet te geloven dat JIj dit ooit zou gaan doen! Ik kan me nog herinneren dat we bij 'BODY'S'waren in A.dam en jij op een gegeven moment naar buiten bent gegaan omdat je misselijk werd van al die opgezette skeletten enzo. Maar ik ben supertrots op je hoor, ga zo door. Gelukkig dat het met Vera weer beter gaat, malaria krijgen is niet fijn, gelukkig dat je dan in een ziekenhuis werkt en snel hulp krijgt. Hier alles prima, we zijn al aan het aftellen, nog een maand.. jaja dan zijn we er al. We wensen je weer een fijne werkweek toe en Vera ook natuurlijk, en veel plezier in Uganda. dikke knuffel van Onsxxxxxxxx

• 26 September 2010 - 19:45

Marike:

Gatverpielekus malaria. Gelukkig gaat het al weer wat beter met haar!
    En wat cool zeg assisteren bij een keizersnede! Je zult het vast heel goed gedaan hebben! Als je nog tips nodig hebt over vissen dan kan ik dit wel aan mijn opa Vien vragen, die heeft jarenlang gevist en veel gevangen, hihi!
    Veel succes en plezier weer deze week!
    liefs van Stefan, Marike en Gijs

• 26 September 2010 - 19:50

Marjan:

He Sohna

Te gek dat je daar echt zuster mag spelen.
    En shit man wat zijn die mensen zwart daar.
    Das pure chocolade.
    Je weet dat ik van negers hou, maar dit is me toch net iets te zwart. Als je daar mee in het donker bent loop je naast een los gebit.
    Nou meissie ga maar lekker genieten in Uganda en wel uitkijken hoor, niet van het pad afgaan !!!!

groetjes marjan

• 26 September 2010 - 20:16

Petra:

Zo krijg je overal ter wereld nog eens een andere naam. Veel plezier nog Susan. Robert is trouwens aan jou kant van de wereld op dit moment. Nog een week en hij gaat de Kili op. Nu even in Joburg.

• 26 September 2010 - 20:54

Leonie:

Hoi Sis,

Weer een leuk verhaal! Ik kan hier ook nog wel een hoop verhalen vertellen over jouw reacties op bloed, operaties enz. Niet allemaal ervaringen die mij toen op de gedachte zouden brengen dat jij zou gaan helpen bij een keizersnede! Echt super dat je het doet en stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers op je hoor!
    Je ziet er trouwens uit als een volleerd visser hoor, jammer dat jullie niets gevangen hebben. Maar nou heb ik wel een vraagje: Zou je de vis zelf van het haakje hebben gehaald? ;)
    Morgen begint hier weer een gewone werkweek en bij jou weer een werkweek vol nieuwe ervaringen en gebeurtenissen. Geniet er van!

Dikke kus

• 26 September 2010 - 20:55

Leonie:

Owja, is dokter Kipsang een McDreamy, McSteamy of McArmy? ;)

• 27 September 2010 - 08:06

Jacques:

Hoi Sanne, wat een verhalen. Je maakt wat mee daar. Dankzij joi kunnen we ons hier een beeld vormen hoe het er daar aan toe gaat. Hoe gaat het rouwens met dat baby'tje dat geslachtloos is? Beterschap voor Vera. Hoop dat ze snel opknapt. Slapen jullie niet onder een klamboe?
    Groeten uit een hersftig Rotterdam, JD

• 27 September 2010 - 14:56

Linsey:

Heey sen,

Jeetje ik schrok me dood van die foto in de operatie kamer. Ziet er wel erg spannend en eng uit! Super leuk om je verhaal weer te lezen en om de foto's weer te zien. Ik zal je snel de foto's van mijn huisje mailen en mijn skype aanzetten. Fijne week. Liefs x

• 27 September 2010 - 19:34

Dd:

Yes je hebt mn brief gehad:) Weer een leuk verhaal!! En prachtige foto's;) Vooral die ene waar jullie poseren in de operatiekamer en dat er links voeten in beeld zijn van een vrouwke dat al K.O. is;) hahaha.. Wel superstoerrrrr zeg!! gewoon meegeholpen bij een operatie! Nou spreek je van de week weer via Skype.. en ook ik wil graag het antwoord horen op de "owja" van Leonie;)?!!
    Liefsss, kuss, kroel

• 27 September 2010 - 19:36

Dd:

Ps: Hier is het echt koud en nat en vies en eikelig en bladerig:( Jaloers op jouw zonnige foto's!!!

• 28 September 2010 - 15:32

Tantie:

heey sanneke
    onvoorstelbaar wat je allemaal doet daar.
    toen chayenne nog baby was kokhalsde je als je haar luier deed verschonen,en moet je nu zien op de foto's.
    ben trots op je!!!
    liefs tantie xxx

• 28 September 2010 - 18:45

Maartje:

WHAAAA echt niet normaal jij!! Jammer dat er geen Mc Dreamy of Mc Steamy bij staat! hahahaha dat zou helemaal fantastisch zijn ;) Echt een bikkel ben je!

Have fun en tot mails dotje! (L)

• 29 September 2010 - 20:23

P Keijsers, I V Loon:

Hoi Sanne
    We kregen vanavond van je Pa je adres. Dus gelijk even een paar verslagen gelezen. Ook zag ik je telefoonnummer dus ga ook snel even met je bellen. Wel merkwaardig he dat we als Roosendalers zo ver weg zo dicht bijelkaar zitten he. je kunt ons volgen op www.pietenineke.waarbenjij.nu Mijn telefoonnummer krijg je binnenkort Wij zitten nog tot 15 okt. in Kisumu in week 42 gaan we een paar dagen naar de Masai mara om daarna te vertrekken naar Rangala Nou tot zover even
    groeten van Piet keijsers en Ineke van Loon vanuit Kisumu
    Oudoe

• 29 September 2010 - 20:50

Lindaas:

Hee Sen,

Dat ziet er anders uit als hier haha een lekkere blauwe lucht..Je bent al een echte dokter als ik dit verhaal zo lees maar wel een leuke ervaring.

Heel veel plezier en succes!

Kuss..

• 30 September 2010 - 12:14

Soof:

Kameraad, moet zeggen die hengel staat je wel goed hoor ;). Die foto's echt ongelooflijk dat je gewoon assissteert met een operatie! Damn niet normaal. Wel leuk dat je zoveel onderneemt en dat je zoveel verschillende dingen doet! Heel veel plezier nog en spreek je snel he! kuss

• 01 Oktober 2010 - 13:47

Chayenne:

Hee sanne<33

k mis je ...:( maar je bent daar net iets meer dan een maand en ik mis je nu al :(

xx je kleine nichtje

• 02 Oktober 2010 - 17:42

Anja:

hoi sanne,
    Nou zo te horen maak je verschrikkelijk veel mee en doe je veel ervaring op.
    Echt iets om trots op te zijn.
    Leuk om je verhalen zo te kunnen lezen.
    Geniet er nog van lieve
    groetjes van Anja

• 04 Oktober 2010 - 19:45

Voet:

Zo grappig om te zien dat ze het in Afrika niet zo nauw nemen met steriel en dat je gewoon een foto mag maken als je bezig bent. Echt super leuk dat je ook al zoveel wordt betrokken bij alles, vooral de keizersnede. Straks ga je ons nog vertellen dat je het helemaal zelf heb gedaan. Ik wacht met smacht naar je verhaal over Uganda.
    Liefs Voet

ps. Ook de groetjes van Bas

• 28 Oktober 2010 - 13:09

CC:

Yo Sen, ik loop achter met de verhalen!! ik ga verder met de volgende!
    X