Feest!
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
04 November 2007 | Nederland, Amsterdam
Hoe gaat het allemaal daar in het Nederlandse?? Hier in de Ivoorkust alles nog steeds heel goed! Met Petra, Robert ( is deze week terug gekomen uit China) en de kindjes ook alles goed! Ik heb weer een drukke / leuke week achter de rug, dus begin maar met lezen :-)
Vanaf deze week ga ik elke maandag naar een schooltje naast St. Thérèse. Dit is goed voor mijn Frans en om bij kleine kindjes te zijn vind ik altijd leuk. Ik help mee in de klas waar de kindjes rond de 4/5 vijf jaar zijn. Er zitten maar liefst 62 kinderen in een klas!! Dat is dus echt echt echt te veel! Ik kwam binnen en ze keken me allemaal aan met die lieve bruine oogjes en zeiden allemaal Bonjour Maîtresse ( juffrouw )Suzan ( jaja naast Soeur ben ik ook al Maîtresse). De juffrouwen gaan hier hardhandig te werk. Zo heb ik al een kindje in de hoek gezien en die kreeg me toch een paar klappen met een plastic stok. De juffrouw zag dat ik met mijn hand voor mijn mond stond en zei “ze is stout”. Ik had echt weer zoiets iets van wat moet ik hier nou weer mee, niets dus.... De mensen zijn het hier gewend om hardhandig een straf te geven. Ik heb ze maar niet verteld dat dit in Nederland niet toegestaan is. Maar tikken worden hier heel makkelijk uitgedeeld, dit was me ook al opgevallen op straat.
Ik dacht in de pauze even een rondje te lopen, naar de kindjes kijken en met ze praten. Binnen 1 minuut had ik al 40 kinderen om me heen staan en kon ik mezelf niet meer verplaatsen! Ze vroegen zoveel dingen en wilden allemaal een handje. Ik ga volgende week weer, dan zal ik gelijk ook mijn fototoestel me nemen, ze zijn zo schattig!!Ik ga dan ook iets langer want deze week kwam Petra langs met 4 vrouwen. Deze vrouwen hadden al een paar keer gevraagd tijdens de koffiemorgen of ze een keertje konden komen kijken. Maandagochtend kwamen ze een kijkje nemen. Ik moet zeggen het voelde erg goed om aan hen te laten zien waar ik werk en te laten zien wat ik hier zoal doe. Ik had wel even zoiets van, wat zou ik het graag in het echt aan jullie willen laten. Ik kan het wel vertellen, foto’s laten zien maar in het echt is toch zo anders. De vrouwen vonden het er erg schoon, allemaal heel goed geregeld en erg indrukwekkend. Ik hoorde van Petra dat ze ook trots waren op mij dat ik hier werk, altijd leuk om te horen :-)
Het was maandag erg rustig ‘s middags en ik was gewoon een beetje aan het sociolizen met het personeel ( nog steeds niet denken dat mijn Frans al goed is hoor!) in het ziekenhuis. Komt ineens een vader en een moeder met een baby binnen stappen. Je kon gelijk zien dat het niet goed ging met de baby. Hij keek alleen maar naar boven, zijn mond stond de hele tijd open en het leek of hij probeerde huilen. Ik dacht echt dat hij zou overlijden. Ik stond echt zo machteloos toe te kijken en ik kon niks voor deze baby betekenen.
Was ik dinsdag heel toevallig, na een lange trip met Soeur Dora naar Bassam, in een centrum sociaal. Was ik nog nooit geweest! Ik zit te wachten op de directeur ( Dora had iets nodig, geen idee wat!) , ik was ondertussen een beetje aan het rond kijken zie ik ineens in een kamertje die baby. Dus ik er naar toe, ik dacht dat hij overleden zou zijn. Ik was zo gelukkig dat hij nog leefde, maar hij is heel zwaar gehandicapt. Geen idee hoe dat zo is gekomen, misschien een hersenbloeding of iets. Dit moet echt toeval geweest zijn ( ik weet het Marieke jij geloofd hier niet in ;-)) want ik moest er zoveel aan denken die avond ervoor en de dag zelf. Ik was van plan om er nog naar te vragen bij het personeel maar ik had hier nog geen tijd voor gehad.
Ik hoop alleen niet dat als ik over 10 jaar hier misschien terug kom, ik hem aan de kant van de weg zie zitten. Gehandicapten mensen worden hier vaak verstoten en helaas zitten er veel aan de kant van de weg te bedelen. Best een triestig beeld elke dag kan ik jullie vertellen. Maar helaas was meenemen ook geen optie......
Ik ben ’s ochtends naar een jongensschool geweest. Ik stond weer om 7 uur op de stoep bij de nonnen. Ze zeiden dat ik naar Bassam zou gaan, ik ken dit alleen maar omdat hier het strand is. Dus ik dacht er is iets te doen op het strand. Reden we ineens in de middle of nowhere, veel groen, hele slechte wegen en allemaal met een taxi! Ik zal wel eens een foto maken van een taxi, maar die zet ik er dan pas op als ik bijna weg ga want anders heb ik, denk ik, een moeder die me verbied om er nog in te gaan! Helaas heb ik geen andere optie voor vervoer, dus dat is echt het beste ;-). Het was een school voor jongens om timmerman, meubelmaker ( in ieder geval met hun handen werken) te worden. We waren er om een jongen in te schrijven. Daarna moesten we dus ook weer de lange weg (het was 1 uur rijden ) terug rijden in de leuke Wôrô-Wôrô, zo noemen ze hier die taxi’s.
Ik heb deze week ook woensdag gewerkt. Suzan moest hard oefenen voor het dansen. Dus woensdag ochtend eerst met Nora op stap geweest, allerlei medicijnen ophalen.Ik vroeg aan haar aan het begin van de rit," waar gaan we naar toe?" Maar ze kon de eerst 5 minuten niks zeggen want ze was even een gebedje aan het doen voor een goede reis! De heel rit hebben we gezellig Colombiaanse muziek geluisterd!
’s Middags mocht ik weer mijn billen van mijn kont shaken :-)
Donderdag was het feest! Het was echt heel leuk! Zo leuk met al die kindjes! Pamela en Alicia waren ook helemaal gelukkig. Ze waren zo verrast, Suzan die daar even als een Afrikaanse vrouw stond te shaken. Maar zoals de kinderen/vrouwen hier zou ik nooit kunnen dansen, het lijkt wel of de billen los zitten van hun lichaam. Dat is echt niet normaal!! En gewoon zonder moeite he! Echt heel leuk om naar aan de dansende kinderen te kijken. Ze vonden dat het hartstikke goed ging, dan moet ik dat maar geloven hè ;-)
Ik had een videocamera meegenomen om te filmen. Aan Armel, een van de jongen die het feest had georganiseerd, had ik uitgelegd hoe de videocamera werkte ( maar liefst 3 keer!!). Ik zag hem bezig en het zag er allemaal goed uit. Thuis ging ik het checken of het goed was op genomen, wat denk je....Er stond NIETS op!! Alleen het gedeelte wat ik zelf bij de nonnen had gefilmd. Ik denk dat het net iets te veel Hightech was! Ik had het gewoon ook even moeten checken, ik weet het. Dus helaas kan ik jullie geen filmpje laten zien van een shakende Sèn, maar gelukkig heb ik wel foto’s gemaakt.
Het feest was ’s ochtends en ’s middags had ik met alle nonnen een feestelijke maaltijd. Het was ook erg gezellig en het bier kwam zelfs op tafel! Dus alle nonnen lekker bier drinken, tja dan doe ik ook wel mee hoor.
Vrijdag had ik een vrije dag van de nonnen gekregen. Ze zeiden dat ik lekker kon gaan uitrusten, zodat ik maandag weer uitgerust op mijn werk kan gaan beginnen. Gisteren avond belde ze me wel eventjes, zomaar om eventjes te vragen hoe het met me ging, echt heel lief!
's Middags ben ik naar een zwembad geweest, echt erg groot had ik niet verwacht! 's Avond ben ik ook weer eens goed gaan stappen! We hebben eerst wat in de Havana wat gegeten en gedronken, daarna zijn we nog naar het Casino gegaan. Ik kan je vertellen 2 Tequila met andere alcohol gaat ook in Afrika niet goed…;-)
Robert heeft mijn filmpje van de skyjump op youtube gezet! Let alsjeblieft niet op mijn slechte Engels ik was echt heel zenuwachtig en wist even niet welke taal ik moest spreken dus het is lekker Nederlands-Engels door elkaar. Maar vergeet niet het is wel de HOOGSTE van de wereld he
Ik ga nog even een beetje chillen, moet ook gebeuren ( vooral na een avond met Tequila) :-)
Mis jullie! Maar don't worry ik hou het hier nog wel 2 maanden vol :-)
Kus Suzy
03 November 2007 - 12:14
Judith:
Hoi Sanne!
Wat een update weer! Ik kan me voorstellen dat jeven shocked bent als een kindje gestraft wordt op een manier die wij hier in Nederland niet tolereren. Maar je kan er nix mee en tegen he.. Het is daar gewoon..
Jammer geen filmpje van een dansende jij, maar dat komt vast nog wel een keer goed toch? ;) Ben wel benieuwd iig :)
Je filmpje van je skyjump is leuk!
Goh, wat vliegt de tijd. Nog 2 maanden joh! Dan ben je dus al op de helft! Time flies... ;)
Ow enneh, ben erg benieuwd naar de foto van die taxi! ;)
Nou, tot je volgende update maar weer!
Liefs, JUD -
03 November 2007 - 12:45
Robert:
Jaja, de helft weglaten....
Tequila in combinatie met de nodig pinacolada gaat niet helemaal goed.
Je vergeet ook te vertellen, dat je net een holle bolle gijs bent. Geen idee waarom al die Libanezen met papiertjes komen aanzetten. Ben je een telefoonboek aan het schrijven?
Je suis ivre, je suis ivre, hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord :-) -
03 November 2007 - 13:48
Stefanie:
Haha sanne, wat lees ik nu allemaal... Dronken enzo?? (moest 'ivre' wel even vertalen met mijn woordenboek hoor, maar zo leer ik alvast ook wat frans bij :))
Dat was ook weer een hele update en merk wel dat je nog láng niet naar huis wilt komen...
Maar ik mis je wel enorm hoor :(
Veel plezier nog lieverd en een fijn weekendje. Ik hoop dat je kater gauw over is.
Kus Steefje -
03 November 2007 - 20:07
Martijn:
joh sam,super leuk om weer berichtje van je te lezen! you are rocking on the pictures, cant wait for some sen-ass-shaking-movie!xx -
03 November 2007 - 22:37
Sofie:
Ah Sen, wat ziet dat er geweldig uit zeg! Echt super gaaf allemaal weer. Maandag, dan hoor ik je eindelijk eens weer ;). Kijk er al naar uit!
Lieve Sen -
04 November 2007 - 10:44
Bart:
haha sorry maar dat filmpje is hilarisch!! "And then I do like zo"
hahaha sorry sanne maar dat was echt even lachen iedereen hier in het internet cafe zat me aan te kijken alsof ik een of andere idioot was!
Wat goed dat je lekker aan 't feesten bent! Je moet wat vaker uitgaan daar anders ben je straks niks meer gewend!
Heel veel plezier nog!
xx
Bart -
04 November 2007 - 17:55
Linsey:
heey sen, je zal maar 45 kinderen in je klas hebben, ik word al gek met 20 kinderen;)
En je kleding en je dansjes zien er super uit! echt heel grappig.
Ik ga nu gelijk kijken naar je filmpje, DD vertelde dat die super vett was en veelste hoog. succes van de week sen! en we smsen. dikke kus -
06 November 2007 - 08:45
Tante Mariet:
Hoi Sanneke,
Kreeg de kriebels toen ik je sprong zat te bekijken!!! Heel mooi en wat ook zo leuk was om je lachje weer eens te horen. Compliment voor de stylisten want je ziet er erg leuk uit. Hebben die witte cirkels die op je gezicht geschminkt zijn ook nog een betekenis? Zag nl. dat dat bij iedereen gedaan was. Nou meis, shake maar lekker door en ik kijk weer uit naar je volgende up-date.
Groetjes van ons allemaal en een knuffel van mij. -
06 November 2007 - 09:58
Leonie:
Hey San,
Weer een mooie update. Maar de volgende update belooft weer een mooi filmpje toch? Ik heb me gisteren echt kapot gelachen. Echt een Sanne actie! Doet me denken aan de karts in Frankrijk ;). Hopelijk is iedereen nu weer een beetje nieuwsgierig gemaakt en lezen ze de volgende update weer met plezier.
Dikke kus,
Leonie -
06 November 2007 - 11:34
Simone:
Heej Sanne, jammer dat we geen filmpje kunnen zien van je shaken...maar goed, ziet er vast goed uit en als je terug bent zullen we t vast nog wel eens zien!!!
Je filmpje van het skyjumpen was echt gaaf, wat een hoogte zeg!!!! echt dat je dat durft....
Tot snel maar weer,
liefs Simone, Corné en Esmee -
08 November 2007 - 15:55
Manon:
Echt een top filmpje van je Sky Jump!!
AaAAAAaaaaahhhaaaaaAhhh!!!! En daar ging ze :P
En wat zag je er cute uit met het shake-feest! Haha..
Maak maar veel plezier..
en niet alles door elkaar drinken he hahaha..;)
Als je terug bent gaan we weer aan de bessen!
Kus Manon