“Girls just wanna have fun”

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

30 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam

Ik had deze update al vanaf zaterdagochtend klaar staan! Maar helaas lag internet er al heel het weekend uit! Tsja het is en blijft Afrika waar ik ben he. Ik ben alweer 2 dagen verder en heb alweer veel meegemaakt, maar dit is voor de volgende update! Dus hier komt tie dan:

Ik vind dit wel een mooie titel voor mijn nieuwe update! Ik zat dinsdag in de auto en ik dacht laat ik eens de radio aanzetten. Wilde wel eens weten wat voor muziek er zoal hier wordt gedraaid op de radio.
Om 5 uur reed ik naar huis van mijn werk en er was eerst nieuws bezig, daarna wat reclame en jawel hoor het eerste liedje wat ik hoorde op de radio was “Girls just wanna have fun” van Cindy lauper!! Ik had nooit verwacht dat ik dit (en dan nog wel als eerste) liedje zou horen op de radio. Dus ik ging uit mijn dak in de auto!. Ik vertelde tegen Jibril dat ik dit liedje vaak hoor als ik met mijn vriendinnen ga stappen. En tot mijn verbazing zong hij het zelf ook mee! Verder waren er veel nieuwe liedjes die in nederland nu uit zijn maar ook Afrikaanse liedjes!

Maar deze titel is toepasselijk voor deze week. Het was een gezellige week. Volgende week is er een feest voor Pamela en Alicia, ze gaan helaas weg. Pamela is een Non- in – opleiding, om het zo maar te noemen ( ben ik deze week pas achter gekomen). Ze gaan met zijn tweeën over 2 weken naar Benin ( ligt ook in West-Afrika), daar word Pamela een echte non. Ik zal ze echt wel gaan missen, vooral Pamela. Maarja C’est la vie hè ( hoe vaak ik dat al heb gebruikt de laatste tijd!). De andere nonnen hebben een surprise bedacht. Suzan gaat als Afrikaanse vrouw optreden :)!Mij maakt het allemaal niets uits, hoe gekker hoe beter zullen we maar zeggen. Maar het is dus wel zo dat ik als Afrikaanse vrouw moet gaan dansen. Ik kan je vertellen dat is MOELIJK!!! Ik dacht dat doe ik wel even, niet dus! Het is alleen met je billen bewegen en dan ook nog je voeten erbij. De mensen hier doen dat al vanaf ze een kind zijn, dus dat word nog hard oefenen. En als het me niet gaat lukken laat ik ze de Nederlandse shake wel zien ;-). Natuurlijk wil ik jullie dit niet onthouden en gaan er zeker foto’s gemaakt worden!
Het is wel heel leuk want Pamela leert het mij ( ze weet niet waarvoor hoor ) in de Pharmacie en er komen regelmatig mensen een kijkje nemen. De vrouwen die er werken dansen gezellig mee en ik krijg zelfs de nonnen aan het dansen! Ze komen allemaal stiekem toch wat vaker kijken in de Pharmacie dan eerst!
Nu staat ook bijna altijd mijn telefoon aan met muziek in de Pharmacie, iedereen vind het leuk om wat Nederlandse / Europese / Amerikaanse muziek te horen!
Ik heb deze week van Pamela een armbandje ( zelf gemaakt) gekregen omdat ze weggaat, echt heel lief!

Zoals je kunt lezen heb ik dus veel in het ziekenhuis gewerkt deze week. Nog een bevalling gezien, meegeholpen bij de medicijnen, altijd eventjes bij de pasgeboren baby’s kijken en gewoon gezellig gekletst met iedereen.

Ik geef nu ook tussen de middag rond kwart over 12 tot 1 uur kinderen te eten. Ik sta bij de kinderen rond de 14/15 jaar.. Ze zijn nu nog wel een beetje verlegen. Maar dat komt wel goed. Het zijn tot nu toe 10 kinderen, ik weet van de meeste de namen al, alleen het worden er per dag meer Ze vinden het heel interessant dat ik Engels praat, dus het gaat nu niet van “Bonjour Suzan” maar “Hi Suzan how are you?” Haha! Ze zeggen vaak Soeur (non) Suzan tegen me, ik heb ze al verteld dat ik dit niet ben, maar ze blijven het zeggen, achja dan maar Soeur Suzan :)

Dinsdagmiddag zijn Pamela en ik naar Youpougon gegaan. We moesten een boek ophalen voor non Alicia. Oupougon is ook een wijk in Abdidjan. Het was zo’n 40 minuten rijden vanaf St. Thérèse ( lig t in de wijk Koumassi). Dit hebben we allemaal met een taxi gedaan! Zoals jullie al hebben kunnen lezen ik hou niet zo van taxi’s hier, ze vallen half uit elkaar en rijden soms als gekken. Maar ik heb het overleefd en uiteindelijk was het wel een hele ervaring.
Op de terugweg moesten we wachten want onze chauffeur was er nog niet. Pamela en ik zaten te wachten in de taxi komen er 4 jongens naar de taxi toe. Ze wilden aan mijn blanke huid voelen, ze hadden nog nooit een blank iemand in het echt gezien! Eerst had ik zoiets van ga weg joh, maar ze zaten alleen maar aan mijn arm en waren niet te opdringerig ( en het raampje kon niet dicht!!). Ze wilden zelfs aan mijn haren voelen maar toen heb ik toch maar even gezegd dat ik dat niet wilde!. Het gebeurd wel vaker dat mensen me een kus of een hand willen geven, of me aan willen raken. Maar dit was wel echt heel bizar, een paar “stoere” jongens die me perse even aan wilden raken.

Ik heb aan Pamela gevraagd wat de gemiddelde leeftijd is van de vrouwen in de wijk als ze een eerste kindje krijgen. Ze vertelde me dat hier gemiddeld zo’n 16 jaar is!!!!!!! En ze staan er niet van te kijken als er een meisje van 12 jaar binnenkomt lopen! Ik vertelde aan Pamela dat in Nederalnd gemiddeld zo’n 26/27 jaar (en vaak nog ouder) is toen stond zij dus zo te kijken van “zo oud?”

Woensdag is altijd mijn vrije dag. Ik moet zeggen dat ik dat tot nu toe wel erg fijn vind, even een vrije dag. Deze keer hadden we koffie ochtend met een expositie van allerlei schilderijen en andere frutseltjes wat deze vrouw had gemaakt. Erg mooi om te zien, het was soms een beetje Afrikaans. Hierna zijn peet en ik naar een Afrikaans winkeltje geweest om naar nog meer Afrikaanse spulletjes te kijken!
’s Avonds zijn Petra, Carmen ( zij is half Spaans- half Nederlands) en ik naar een Spaans concert geweest. Caponata Argamacho Trio y Canito was de artiets ( ik had er zelf nog nooit van gehoord maar schijnbaar zijn ze bekend). Het concert was van de Spaanse Ambassade. Het was in au Palaisde la culture, dit is een klein concert gebouw in Abidjan. Het was erg mooi om te zien en om naar te luisteren. Helaas heb je niet zoals in Nederland vaak uitstapjes dus dan geniet je er extra van als je een avondje lekker weg kan! In het voorprogramma stond een Band uit de Ivoorkust. Afrikaanse muziek is echt heerlijk om naar te luisteren.
Petra heeft het geflimd en is druk bezig om ze op haar site te zetten!Dus kijk ook op: http://www.perogivi.web-log.nl/

Donderdag ging ik al vroeg naar de Nonnen toe. Gitana en Victor hadden deze dag een schooltrip en Jibril, de chauffeur, moest ook mee. De nonnen hadden er geen problemen mee dat ik iets vroeger zou komen, dus iets voor 7 uur stond ik al bij hen op de stoep. De nonnen bidden van ’s ochtends van 5 uur tot 7 uur dus ik maakte ze gelukkig niet wakker ;-).
Ik ging gelijk met Pamela mee naar de Pharmacie om wat dingentjes weg te zetten en iets voor 8 uur kwam heel het personeel bij elkaar om te bidden. Na het bidden gaf iedereen elkaar een hand om elkaar een goede werkdag te wensen. Ik kon gelukkig mijn lach inhouden tot dat ik in de Pharmacie was! Ik vertelde Pamela dat we dit in Nederland alleen maar doen met Nieuw jaar! Ze moest toen ook wel erg lachen, want hun doen dat gewoon altijd!

Dokter Cedric had aan me gevraagd of ik een keer bij hem wilde komen eten. Het leek me hartstikke leuk, dus vrijdag zijn we ’s middags naar zijn huis gegaan. Erg leuk om eens in een echt Afrikaans gezin te zijn. Helaas waren zijn ouders er niet, zij waren aan het werk. Maar ik heb wel zijn broer, schoonzus, zus, nichtjes, neefjes en buurvrouw gezien. Leuk om ook eens in een Afrikaans huis te zijn, je kan het wel een beetje vergelijken met een klein Nederlands huisje met veel Maria en Jezus aan de muren ;-). Het is dus niet hetzelfde als in Nederland, de dokters verdienen hier niet zoveel netzoals de Nederlandse dokters. Maar hij heeft wel de kans gekregen om te gaan studeren, dat hebben de meesten in dit land niet, en heeft deze kans gegrepen!
Daarna zijn we nog wat gaan drinken aan de Lagune. Heerlijk om hem veel te kunnen vertellen in het Engels! Het was dus een erg gezellige middag. Ik was mijn fototoestel vergeten, dus helaas geen foto’s van deze middag :-S! De dokter heeft er wel een paar gemaakt, ik zal wel eens vragen of dat ik die kan krijgen!

Zaterdag zijn Gitana en ik nog naar ST. Thérèse geweest om onze danskunsten te laten zien. Ik moet zeggen het gaat al wat beter, mijn heupen en mijn billen shaken al wat beter mee, maar ik zal nooooooooit netzoals een echte Afrikaan kunnen dansen. Deze week nog veel oefenen dus :-)

Tot de volgende update!

Kus Suzan

P.S. Mijn belkaart doet het weer gewoon !

• 29 Oktober 2007 - 18:00

Bert:

Even een dikke knuff voor jouw!

• 29 Oktober 2007 - 18:15

Ingrid:

Sennie!
    Ah zo te lezen heb je echt een leuke week gehad :D en wat lief van Pamela dat je een armbandje hebt gekregen..!
    oefen nog maar eventjes door ;) maar ik denk niet dat je nog zoveel oefening nodig zal hebben! Je bent altijd al een goede shaker geweest ;)
    Meisje alvast heel veel'plezier' op het afscheidsfeestje! Maak er iets leuks van!
    Dikke kus ing (K)

• 29 Oktober 2007 - 20:47

Linsey:

heey sen,

Soof en ik oefenen iedere weekend weer het shaken, dus als je terug komt dan moet je ons er niet uit shaken he:) staan we anders ook lekker voor schut!

Ben erg benieuwd naar foto's van je outfit en je dansjes, volgens mij is ons geshakt inderdaad niks vergeleken met dat van hun, maar zet hem op he meid en laat zien wat je kunt. Je foto's zijn erg leuk en de babies erguh lief;)
    sen een dikke knuffel en kus van mij.

• 29 Oktober 2007 - 21:36

Daddy:

Ik merk wel dat je steeds meer ingeburgerd raakt. Je bent natuurlijk een opvallende verschijning daar en met je uitstraling en humor zul je vast veel mensen imponeren.
    Onze Sanne die naar exposities en een Spaanse concert gaat en ambassades bezoekt, het moet niet gekker worden!
    Heel mooi dat je dit allemaal meemaakt en ook stilstaat bij de grote verschillen en overeenkomsten tussen daar en hier.
    Oh ja en niet vergeten hè. Goed opletten of dat je de jongere broer van Didier Drogba ergens tegenkomt.

Kusjes.

• 29 Oktober 2007 - 23:27

Stefanie:

Lieve schat,
    Wat leuk om weer wat van je te lezen :) En moest wel een beetje lachen toen je schreef dat je afrikaans gaat leren dansen en het nog niet zo gemakkelijk gaat... Hoe kan dat nou?? Jij bent een talentje :) Dus ik weet zeker dat dat je ook gaat lukken!!

Ik mis je nog steeds enorm, en met het vooruitzicht dat ik je (vanaf nu) nóg 6 maanden moet missen ga ik alleen maar sipper kijken :( Maar het doet me wel ontzettend goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!

Ook gaat de tijd erg snel, je zit namelijk al op de helft van je avontuur.

Tot mails, msn's of tot krabbels op je waarbenjij.nu

Dikke kus Steefje

• 30 Oktober 2007 - 12:19

Maartje:

jeetje wat ben ik blij weer eindelijk wat van je te horen. ik stond op het punt om je te smsen dat ik je verhalen mis, maar gelukkig las ik van tevoren even mijn mail waarin stond dat je een bericht op waarbenjij heb gezet. GELUKKIG :)

hahaha echt te grappig dat je nu echt leert shaken, ok we doen altijd een poging in de stad, maar nu leer je echt hoe het moet. Ik denk dat je misschien zelf wel een klasje kan oprichten met meiden die het willen leren;) hihi ik las al dat Linsey en Soof ook aan het oefenen zijn dus met mij erbij heb je er al drie, en ahh die Manon wil het Afrikaanse dansje natuurlijk ook onder de knie hebben. DUS WAT LET JE! Een nieuwe bijbaan hihi.

Ok hoe is het leven hier.. Nou echt niet veel van byzonders hoor. ik heb het megadruk met school. Moest gisteren een groot onderzoek inleveren, wat denk je.. donderdags alles gewist :|. had mijn usb er zomaar uitgetrokken zonder veilig te verwijderen, dus dat was ff batta. Maar goed, nu nog 2 onderzoeken te gaan en een tentamen. Lig op zich wel op schema, maar wil ook graag sociale dingen gaan doen nu.

manon en mario waren nog op visite gweest vorige week, was heel leuk. Hebben ze ook kennis gemaakt met Brutus. Waren met hem naar de dierenarts gegaan en ze zei dat we hem misschien maar moesten laten castreren, hij toont teveel zijn mannelijkheid.. whahaha waar dan? :| Klein ding ;)

Ok lieve, schattige, mooie, dansende Sen ik ga weer verder met het saaie dagelijkse leven. Ben blij dat jij daar tenminste écht iets doet..

Liefs en een dikke knuffel van Maart

• 30 Oktober 2007 - 15:14

Mama:

Hey Sanne.
    Als ik je verhaal weer zit te lezen denk ik:"WOW"wat een belevenissen allemaal en zo afwisselend, zo zit je bij een spaans concert dan weer bij een Afrikaans gezin. Dat dansen moet je me ook leren hoor als je weer thuis bent, lijkt me wel gezellig en goed voor de heupjes natuurlijk. Hier gaat alles zo zijn gangetje. Nou meis, ik wens je weer veel plezier bij alles wat je doet en voor straks succes met je dansen. Vergeet geen foto's te maken hoor, wij willen dat natuurlijk ook graag zien!!!!!
    dikke knuffel en kus xxxxxx

• 30 Oktober 2007 - 15:41

Leonie:

Hey zussie,

Je raakt al aardig ingeburgerd in Ivoorkust! Eerst allerlei verschillende soorten eten proberen, nu weer Afrikaans dansen, wie weet kom je wel helemaal 'verafrikaansd' terug naar Nederland. Echt super tof wat je allemaal meemaakt, kleine dingen waar je je eerst heel erg druk over kon maken zijn nu helemaal niets vergeleken bij wat daar allemaal gebeurt. Ik heb dat gevoel zelfs al, laat staan wat voor impact dat op jou heeft.
    Net als Linsey, Sofie, Maartje en Manon wil ik me ook aansluiten bij je 'Afrikaans dansgroepje' lijkt me wel wat om ook zo te kunnen dansen :D!
    Hoe gaat het met de kids daar? Gitana vond het zeker wel erg bijzonder om met haar 'grote zus' op stap te gaan naar St. Thérèse? Kan Victor al goed lezen?Geef de kids en Petra en Robert een dikke knuffel van me en we spreken elkaar wel weer op msn.

Dikke knuffel en kus van jouw 'grote' zus. ;)

• 30 Oktober 2007 - 20:03

Tante Mariet:

Hey Sanneke,

Nou, dat wordt volgend jaar met familieweekend shaken!!! Moet toch goed komen met al die Geersekontjes!
    Wat toch verschrikkelijk lief die zwarte baby'tjes en je glundert er ook zo bij.
    Je hebt het weer erg druk gehad vorige week. Meid jij maakt in deze maanden meer mee dan ik tot nu toe en je weet wel hoe oud ik ben (vermeld dit liever niet; zo oud dus haha).
    Ik kijk weer uit naar je volgende up-date. Doe de groetjes aan iedereen daar en dikke kus van ons.

• 31 Oktober 2007 - 21:03

Judith:

Hoi Sanne!

Wat een leuke update weer zeg! En wat lieffffffff jij met die babietjes! :) Ik wil ook dat dansen wel van je leren hoorals je het zelf onder de knie hebt ;)

Kijk uit naar je volgende update!

Liefs, JUD

• 31 Oktober 2007 - 22:06

Rietje:

Hallo Sanne,

Heb zojuist je last update weer gelezen, wat een avonturen weer in Ivoorkust en ook nog naar een leuk concert! Veel plezier verder de komende periode en ook de groeten en lieve knuffels voor jou, Petra, Robert, Gitana en Victor.

• 31 Oktober 2007 - 22:31

Av:

Sen!

Super leuk verhaal weer! maar balen dat Pamela weggaat :(, had je net een maatje! Maar jou kennende gaat dat weer helemaal goedkomen! Haha jij en je shakekunsten... is het geen wiggle wiggle meer?! Bij LinCH hebben we nu van Magic ook 'prothesebillenbroekjes' dat zijn broekjes met nepbillen erin, ik stel voor dat je die maar aan moet trekken als je terug bent voor een beter effect. En uiteraard wil ik me ook graag aansluiten bij het 'dansgroepje' zo pik ik misschien weer wat andere heupbewegingen op, zal me benieuwen of dit verschilt met Curacao.. :)
    Haha supertoevallig raad eens welk nummer nu toevallig aanspringt: 'I come home in the morninglight'.... Ik zeg: telepathie!
    Nou skat ik ga lekker m'n bedje opzoeken we msnen snel weer!

Dikke kuss!

• 01 November 2007 - 11:25

Bart:

Stoere Afrikaanse mannen die je witte huid aan willen raken, ja ja goeie smoes!

Het raampje kon niet dicht! Een nog betere smoes!

Ja HAAR(???) aanraken. Dat moet je me thuis nog maar eens uitleggen want als ik een stoere afrikaanse kerel zou zijn en een voor het eerst een blanke vrouw zou zien zou ik toch voor andere dingen gaan, maar goed!

Je snapt natuurlijk dat het AfriAzifeest opgeleukt gaat worden met wat inheemse Afrikaanse danspasjes uitgevoerd door uw persoontje! Dacht 't wel!!

Ik hoop dat mijn Nederlands nog steeds goed is want ik heb ondertussen al in geen weken meer fatsoenlijk Hollaaans gelult!

Sanne heel veel plezier! Geniet Geniet Geniet want geloof me het vliegt voorbij! (ik heb nog maar 4 weekjes, snik snik!)

Sawadee Khap

Bart

• 01 November 2007 - 12:55

Leonie:

Wow, wat een gaaf filmpje!
    Ik ben helemaal onder de indruk!
    Sis, I'm proud of you!

Dikke kus

• 01 November 2007 - 13:52

Tante Dimph En Jos:

Hoi Sanne
    Wat staat het je goed zeg die lieve kindertjes!!!
    Nou ik val wel in herhaling maar het zou inderdaad leuk zij als we met het familieweekend allemaal staan te dansen op z'n Afrikaans,moet ons toch lukken?
    Nou meisje we blijven je volgen hoor
    Dikke kus van ons!!

• 01 November 2007 - 18:23

Sannedd:

Heee Sen!
    Zag dat je de foto's op de site al gezien had:) Nu kan je ons ook een beetje volgen zoals wij jou volgen he haha! Alleen zitten er bij ons niet van die mooie verhalen bij!
    Ben benieuwd hoe je vandaag geshaked hebt! Je hebt er toch wel een filmpje van he;)
    Ik kijk weer uit naar de je volgende update en foto's en spreek je snel weer op msn!
    liefs Sannedd

• 01 November 2007 - 20:07

Carla Poppe:

Ja, ja, ik volg je nog steeds op de voet. Ik vind dat je alles wat je meemaakt, heel mooi en werkelijk op papier zet. Kan me zo voor de geest halen hoe je in die taxi zit. Verder hoop ik dat je, wanneer je mama afrikaanse dansles gaat geven, me even belt, want dat wil ik natuurlijk niet missen.

• 01 November 2007 - 21:45

Mama:

Pffff, Sanne, ik heb net je filmpje bekeken, zelfs nu ik weet dat het allemaal geweldig is gegaan toch nog zweethanden hoor, maar super dat je het durfde. dikke kus voor allemaal daar.

• 02 November 2007 - 09:45

Manon:

Heee Suzannetjuh ;) !!

Ahh wat cool..shaken!!! Dat komt helemaal goed..en ik wil ook wel in het clubje ja hahaha (las maartje d'r bericht ;))

Zo te lezen heb je het goed naar je zin daar! Ga zo door!! Leuk dat je zo goed met Pamela op kunt schieten. Doe haar de groetjes van me :D Nou hier is het allemaal het gewonen leventje he..je mist niks..beetje school, beetje uitgaan, beetje werken bij domino's..je kent het ;)

Fijn weekend meis!! En Shake your bon-bons!! Hihi..Dikke kus Manon (met 'n coupe Sen :P )

• 03 November 2007 - 11:41

Tante Nellie:

Hai Sanne
    Ik heb net alles weer eens gelezen kind wat wat geweldig wat je daar allemaal mee maakt En ja dat vershil he overdag armoede en in de avond,fijn naar een concert.Esther en ik zijn een donderdagavond naar Ciske geweest ook erg leuk.Heb ook net dat filmpje gezien
    krijg het al benauwd als ik er naar kijk
    maar wel klasse hoor.Ben weer benieuwd naar je nieuwe verhaal

Knuffel van ons allen
    Tant Nellie &Oom Jan