HIV huis en de nonnen - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sanne Geers - WaarBenJij.nu HIV huis en de nonnen - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sanne Geers - WaarBenJij.nu

HIV huis en de nonnen

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

19 September 2007 | Ivoorkust, Abidjan

Heey lieve mensen,

Ik wil jullie ten eerste bedanken voor alle lieve berichtjes die jullie me hebben gestuurd en op de site hebben gezet, doet me echt heel goed! Ga zo door....:-)

Heb net even lekker een paar baantjes getrokken in het zwembad. Petra heeft een paar vriendinnen uitgenodigd op de koffie dus ik ga weer eens even wat updaten! Ik heb alweer veel meegemaakt de laatste dagen.

Ik ben zondag naar het strand geweest. Erg mooi strand, hoge golven en een mooi zwembad erbij! Het was zo'n 30 graden dus lekker weer om heerlijk te chillen in een strandstoel. Zodra je naar het water loopt komen er al mensen naar je toe om wat te verkopen. Je word gewoon bijna "gestalkt", zelfs als je “non” zegt blijven ze komen. Erg vervelend en het is helemaal niets voor mij om niets te zeggen of gewoon rechtvooruit te blijven kijken, maarja zo kom je wel het snelst van ze af.
Ik heb schildpadden op het strand gezien, een paar kindjes hadden ze gevonden, en een kokosnoot gegeten! Dit was een erg leuk dagje, maar schijnbaar gaan ze bijna elk weekend naar het strand, dus hier volgt waarschijnlijk nog veel meer over ...
Na dit dagje zijn we `s avonds begonnen met Prison break ze hebben hier seizoen 1+2 dus kunnen gelijk alles kijken. Je kan zien op de foto hoe we dat hier kijken, niet verkeerd he ;-).
( dit doen we nu al zo’n 3 avonden:))

Maandag ben ik eerst 's ochtends gemasseerd. Ik ben volgende week maandag al aan het werk, dus mocht ook een keertje! Hè wat vervelend zeg ;-)
's Middags zijn we naar "de nonnen" gegaan, St. Therese genaamd. Staat in de armste sloppenwijk van Abidjan Ze hebben hier een schooltje, ziekenhuis en geven 150 kinderen in de middag te eten.
De nonnen waren zo aardig en heel blij me te zien. Ze vinden het hartsitkke leuk dat ik bij ze kom werken. Ze waren echt enthousiast, was voor mij ook een geruststelling. Donderdag ga ik eerst met ze in de wijk kijken en mag dan gelijk foto's maken ( hier zullen snel foto's van op mijn site komen).’ s Middags ga ik met de kinderen spelen, weet nog niet precies wat ik precies ga doen maar dat vertel ik snel! In het ziekenhuis is er ook werk voor mij, waarschijnlijk veel bij de bevallingen en met de AIDS patienten ( ook hier volgen de verhalen snel van ). Terwijl ik er was werd er net een kindje geboren. Het is dat Gitana en Victor erbij waren anders had ik gelijk mee mogen helpen.
Ben dus erg benieuwd, heb er veel zin in! Ik ga elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werken, van +/- 8 uur tot +/- 5 uur .

Gister ben ik met Petra mee gegaan naar een HIV huis gegaan. Hier zaten 18 vrouwen en 15 kinderen. Erg indrukwekkend. Petra gaat hier elke dinsdag ochtend meehelpen. Deze vrouwen maken allerlei dingen o.a. mooie kleden, kerstballen en allerlei kaarten. En dit verkopen ze dan. Ik heb die ochtend gelijk meegeholpen, foto’s gemaakt en met de kindjes gespeeld. Ik heb ze "kiekeboe" geleerd, super lief!

Ik ben nu al een paar keer in de auto meegereden om bijvoorbeeld de kinderen van school ophalen boodschapjes doen. Er zijn zoveel dingen die zo bizar zijn. De soldaten ( en er lopen er veel rond) lopen gewoon met een geweer over straat , dan ben ik altijd blij dat ik “veilig” in de auto zit. Het is zo'n rotzooi aan de kant van de weg, echt overal ligt vuil en alle mannen doen hier aan “ wildplassen”. Er zijn veel kreupelen mensen die bedelen, kinderen die je dingen proberen te verkopen aan de kant van de weg. Zo bizar allemaal en erg tegenstrijdig, moeilijk om het te relativeren. Maarja “that’s life” meer kan ik er niet over zeggen.

Ik zal snel updaten over mijn eerste werkdagen!

Liefs Sanneke

xxx

P.S. Sorry Cas nog weinig uitspattingen, probeer me goed te gedragen ;-).Maar zodra er iets gebeurd, zet ik het meteen erop :-)

• 19 September 2007 - 13:37

Judith:

Zo, ik heb je update weer gelezen en je foto's weer bekeken hoor! Wat een relaxed strand zeg! En die kindjes die tv kijken, zo liefff!
    Enneh...gave serie hè Prisonbreak! :P Ik ben een trouwe kijker, dus zit al te wachten op seizoen 3 dat in oktober begint! :D

Groetjes, van Sebas en knuffels van Shirin, Yasmin & Kian!

Liefs, JUD

• 19 September 2007 - 13:53

Sèn:

Hmm ik zie dat de foto van Prison break niet duidelijk is... We hebben hier een bimer staan en deze schijnt op de witte muur, is echt super groot beeld!Het is bijna net of dat je in een kleine biioscoop zit!:-)

KUS

• 19 September 2007 - 14:33

Sannedd:

He sen!
    Echt leuk dat je de site zo goed bijhoudt:) Al die verhalen met foto's zijn leuk om te volgen!
    Veel succes morgen met je eerste echte werkdag, wel fijn dat ze zo enthousiast op je reageren..

Dikke kus Sannedd

Ps: Ben jaloers op de beamer;)!!!

• 19 September 2007 - 14:36

Linsey:

heey sen,

Echt een super leuk verhaal en toch ook wel bizar! Je maakt zulke gave dingen mee, en het lijkt me ook wel heel moeilijk om al die armoede te zien. Maar je kan ze natuurlijk niet allemaal helpen, hoe graag je ook wilt.
    Ik zie dat je het echt super naar je zin hebt, en dat doet mij zeer goed!
    De foto's zijn heel leuk en de kindjes zijn heel schattig, zoals je thuis al vertelde;)
    Het strand ziet er super uit, kan ik vanuit me kamertje weinig bij voorstellen, dat jij daar nu lekker ligt te chillen, haha.

Hier is alles goed. En vooral druk druk met school! Moeten wel echt super veel doen, meer dan ik had verwacht, maar we doen ons best. Zaterdag gaan we met de meiden naar breda, weer een keertje wat anders!

sen, ik zie je verhaal snel weer en ik sms je nog wel vand het weekend. dikke knuffel. liefs lins

• 19 September 2007 - 14:38

Diana:

zo , lijkt me echt gaaf daar! ook erg indrukwekkend. Echt leuk dat je al dingen meemaakt! en die kindjes zien er wel lief uit hey san ;)!

kus diaan

• 19 September 2007 - 14:41

Anne-Marie:

Tsjew heftig zeg. Toch een heel andere wereld dan hier. Leuk om je op de foto's te zien en die smoeltjes van die kinderen! Volgens mij is het wel echt iets voor jou hoor!!

Dikke knuff

• 19 September 2007 - 17:26

Manon:

Hey girl!

Wauw! Leuk verhaal weer..ook echt super dat je er steeds foto's op zet, dan kunnen we het vanuit hier nog beter volgen :D echt wel indrukwekkend wat voor een ander leven ze daar leiden he..

Echt rlxt trouwens het strand met zwembad en ook al heerlijk gemasseerd! En over een paar maanden ben je net zo bruin als al die negertjes daar: "Keep up the good work" ;)
    Succes maandag met werken in ieder geval..zal wel goed komen.

Wel lief zijn he voor al die kindjes..
    Hopelijk horen we snel weer van je!

Kus van Manon en van Mario uiteraard ook!

• 19 September 2007 - 17:37

Av:

Sen, wat super om van je verhalen mee te kunnen genieten! Ik vind het zo spannend allemaal voor je en ik zit nog maar hier in het saaie Nederland :( ben echt trots op je dat je dit allemaal gaat doen met die kindjes, mama's en baby's!! En daarnaast die luxe met je beamer, zwembad, privechauffeur en de gezellige koffieuurtjes met Petra! Haha echt het ene uiterste naar het andere he!
    Hier is het nog steeds druk met school, werk... was vandaag ff op avans om te flyeren voor wereldstage, een whalhala van mannen! Haha dus dat was mijn hoogtepunt weer van de dag.. en nu weer aan het huiswerk! Spreek je snel poepie!

Dikke kus!

• 19 September 2007 - 18:18

Wes:

Hey lieve sen,

wow, wat ik lees is echt indrukwekkend en volgends mij idd erg vet. ik hoop dat je de komende 4 maanden nog veel leuke dingen mag meemaken en mag genieten van de ervaringen die je opdoet. Ik zal zorgan dat als je terug komt je een ijkoude besse voor je neus krijgt tot snel en veel plz

kus wes

• 19 September 2007 - 20:59

Pa En Ma:

Kalispera (goedenavond) Sanne.
    Wat een geweldige verhalen allemaal, om jaloers op te worden. Je hebt al heel wat indrukken opgedaan en je bent er nog geen week. Morgen voor het eerst werken, wij zijn natuurlijk weer erg benieuwd hoe dat zal gaan. Neem cola mee, helpt echt goed maar dat weet Petra ook wel natuurlijk. Dat je het zo geweldig hebt daar is ook voor ons heel fijn om te lezen. Wij hebben hier ook een leuke tijd en genieten van het weer en het leuke eiland. Nou meis, de groeten aan Robert, Petra en de kids en een dikke kus van ons.xxxxxxx

• 19 September 2007 - 23:17

Leonie:

Hey zusje,

Leuk verhaal heb je weer geschreven! Wel spannend allemaal met de nonnen en het HIV huis. Is wel hard werken trouwens van 8 tot 5, ben je als student niet gewend he ;).
    Komt helemaal goed met jou daar.
    Doe Petra, Robert en de kids de groeten van me. Zeg maar tegen Gitana dat ik nog steeds haar 'friend' ben!

Dikke kus

Leonie

• 20 September 2007 - 08:08

Tante Mariet:

Hoi Sanneke

Je weet dat ik geen computerfreak bent, maar zet nu als eerste 's morgens de computer aan om te kijken of er nog nieuws is van jou! Schrijven gaat je al net zo goed af als praten! Als je het straks zou bundelen is het een goed boek, mooi en bizar. Print het ook elke keer uit, zodat oma ook op de hoogte blijft. Ben benieuwd hoe het werken bevalt en ben blij dat je zo geniet. Groetjes aan de rest!

Knuffel van je tante

• 20 September 2007 - 11:05

Simone:

Heej Sanne,
    Leuk weer al bericht te lezen van je, ik heb me maar aangemeld voor de mail. dan kan ik op de hoogte blijven!
    Ben benieuwd hoe je 1e werkdag was....maar dat lezen we vast wel!
    Tot snel!

liefs simone

• 20 September 2007 - 11:42

Annette:

Ha Sanne,

Wat een ervaring zeg!!! Super spannend allemaal.Wat een andere wereld zeg.
    Daar is een Marliesje ineens zo onbelangrijk...
    Top dat je de kans hebt gekregen om dit te ervaren.
    Succes op je eerste werkdag,kus Annette

• 20 September 2007 - 12:51

Anouk & Pieter:

he sannie,
    top om te horen dat je t zo leuk hebt daar :)
    het strand ziet er super uit.
    en al veel ervaring opgedaan lees ik wel leuk dat we zo kunnen mee genieten van jou avontuur.
    jha.. jij en kinderen he altijd leuk om te zien :)
    veel plezier op je werk..
    we lezen snel hoe het is
    dikke kus ons

• 20 September 2007 - 21:27

Tante Nellie:

Ha Sanne
    Ik heb je verhaal met heel veel aandacht gelezen,kind wat jij allemaal zie en de vele indrukken.De foto,s zijn ook leuk dan kan je een beetje zien hoe alles is.Kijk ook elke dag of er weer wat is.

Liefs en een knuffel Nellie

• 21 September 2007 - 14:00

Casper:

Nou Sannie, ik had eigenlijk wel verwacht dat je al een fatale tequilla-avond had gehad. Maar je houdt het voorlopig dus rustig.
    Zo te horen maak je in korte tijd wel een hele hoop indrukwekkende dingen mee. Daarnaast heb je volgens mij ook wel genoeg onstspanning;), is ook erg belangrijk.

Groeten aan iedereen en geniet van je avontuur,

Casper.

Leonie

• 22 September 2007 - 07:58

Maartje:

Heey schattie!!!

Ik heb al een paar x een bericht getypt, maar kan hem nu niet meer vinden. Volgens mij doe ik telkens wat fout :( Als je maar weet dat ik wel elke keer lees en aan je denk!!!

Echt heeeeeeeeeeerlijk dat strand daar bij jou zeg, hmmmmmmm waar is de tijd dat het in nederland kon? Ik kan het me al niet meer herinneren. Tis hier echt batta weer, (Gelukkig voor jou!!)

Ben blij te horen dat je allemaal leuke dingen daar doet, en je je op je gemakt voelt. (toch?) Maar ja wat wil je met zo'n lieve, spontane meid he!

Ik zal is wat over hier vertellen. Ik loop nu stage op de vlindertuin in roosendaal --> in kalsdonk. Heb maar 4 nederlandse kinderen in de klas, maar al die anderen kinderen zijn engeltjes hoor! Het weer is hier verder K U T, de herft is inmiddels begonnen. Ben gister naar dominos gegaan om 2 pizza's en kende werkelijk NIEMAND meer daar! woooow wat een verandering is dat zeg.

Oow ik weet misschien al waarom mijn berichtjes er niet op komen, misschien maak ik ze te lang. Dus ik stop meteen!

Heej sen, wil je je lekkerste neger die je daar ontmoet hebt is ff op foto zetten. HIHI, wil wel is weten ;)

MIS je lieverd, have fun!

DIkke kus Maartje

• 22 September 2007 - 18:18

Tante Tonny:

Hello Sanne ! ben niet zo computerverslaafd, maar kijk zo af en toe toch wel hoe t bij jou gaat hoor. t ziet er wel gaaf (en indrukwekkend) uit daar in den vreemde. Ben wel heel benieuwd hoe daar werken is; maar volgend mij gaat dat jou wel lukken. Las in de krant hier over wateroverlast in Afrika en op de kaart stond ook Ivoorkust als nat gebied vermeld. Kun je het toch wel droog houden daar ? Succes met t werk en we-ouwe-ketakt hoor. Groetjes van je oom ad, koen en brit en van mij.

• 26 September 2007 - 16:44

Noa:

hey lieve sanne, leuk om over je avontuur te lezen ,mis je wel heel erg.
    Ben ondertussen al geopereerd in mijn gezichtje heb alleen nog maar een klein hechtingkje, en ik ben zondag geslaagd voor mijn C zwemdiploma.
    Ben wel een beetje jaloers op je K3 dekbed. Hahahahah.
    Oja papa en mama zijn toch maar niet verder gegaan met dansles dus moeten we leonie ook al een beetje missen.
    Vindt het knap wat je daar allemaal doet
    Heel veel lieve groetjes en kusjes van Noa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 26 September 2007 - 16:50

Dylan:

Hoi lieve Sanne,
    Ik vindt het super wat je allemaal in dat land doet,maar hoop dat die maanden snel om zullen zijn zodat we weer eens af kunnen spreken om te dollen!!!!!
    Maandag lopen Noa en ik trouwens mee in een modeshow en moet ik gaan jumpen, tof he, laat je daar later nog wel foto's van zien.
    Ik mis je maar blijf je volgen op je site vindt ik echt supertof.
    Groetjes en kusjes.
    Later !!!!!!!!!!!! Dylan

• 26 September 2007 - 16:54

Mario En Patricia:

Hoi sanne,
    Samen met de kids kruipen we achter de computer om je avontuur te volgen.
    We vinden het super wat je daar allemaal doet en dat je dan erachter komt dat wij eigenlijk maar rijke mensen zijn.
    Nog heel veel succes en veel plezier want dat zul je met al die indrukken ook wel eens nodig hebben.
    En je moet toch wel een "beetje"in je ritme blijven. (hahaha)
    Heel veel liefs en groetjes
    Mario en Patricia