Hong Kong here we come! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sanne Geers - WaarBenJij.nu Hong Kong here we come! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sanne Geers - WaarBenJij.nu

Hong Kong here we come!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

06 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam

Ten eerst wil ik even zeggen: “Ik ben dom” “Ik ben dom” Ik ben dom!!”
Zo goed Robert??
Ik zal het even uitleggen. Ik heb in Nederland mijn visum geregeld. Er stond op de site: als je een visum van 3 maanden neemt krijg je gelijk een multiple entry visum, betekent dus dat ik ook naar andere landen kan reizen. Ik kreeg woensdag voor dat ik weg ging naar Afrika mijn visum, ik was allang blij dat ik hem op tijd binnen had en weg kon gaan. Ik ging er dus gewoon vanuit dat alles goed was geregeld ( en dat mag ook wel voor 80 euro!!). Dus Robert checkt dinsdag mijn visum en heb wat heb ik gekregen...het verkeerde!Ik kon alleen maar in de Ivoorkust blijven! Dus ik kreeg al allerlei visioenen over dat ik helemaal alleen hier moest blijven, dat er van alles met me zou gaan gebeuren ( je kent me ik ben soms echt miss Angsthaas, van wie zou ik dat nou hebben ;-)) Maar gelukkig heb ik Robert en hij fixt dat natuurlijk voor me! En ik kan gezellig mee naar Hong Kong!

Het gaat gelukkig weer helemaal goed met me. Ik voel niks meer van “de Bof” . Ik moest wel lachen toen mijn vader zei tegen me: “kleine meisje blijven toch maar weer klein ;-)” ( omdat het eigenlijk een kinderziekte is ).Ik ben ook gelukkig niet meer besmettelijk en al mijn medicijnen zijn op.

Ik heb wel echt heel erg gebaald dat ik niet kon gaan werken. Ik ben hier om te werken en niet om hier in huis een beetje rond te hangen. Ik kon ook al niet gaan zwemmen omdat ik erg besmettelijk was! Dusja dan maar een beetje internetten, frans leren, Southpark kijken op mijn computer, beetje zonnen en boekje lezen. En owja, ik heb ook hier eens tv gekeken! Ik had alleen nog maar met de kinderen cartoons meegekeken, maar nog niet echt heerlijk gezapt voor de tv. Nou en dat kan je hier hoor, maar liefst 70 zenders die het echt doen. Je kunt je echt uitleven dus. Maar ik moet zeggen, ik kijk nog steeds weinig tv, lees liever een boek.
Ik ben wel deze dagen elke dag de kindjes van school gaan halen en met Victor mee naar de voetbal gegaan. Erg leuk om van die kleine mannetjes te zien voetballen. Victor deed het erg goed.. En ik ben met Gitana naar balletles en pianoles geweest, erg leuk om dat ook eens te zien!
Wat me erg opvalt hier zijn de voordelen die blanke mensen krijgen t.o.v. zwarte mensen. Gisteren ben ik met Victor mee geweest naar voetbal. Voor mij werd daar meteen een stoel geregeld, omdat ik blank ben. Het had me niets uitgemaakt om bij de nanny's op een bankje te zitten, dat lijkt me eigenlijk veel leuker. Ik voel me op zo'n moment erg schuldig tegenover de zwarte mensen, het rassenverschil zo duidelijk maken ligt helemaal niet in mijn aard en dat vind ik echt vervelend. Dit is nog maar een voorbeeldje, ik zou er zo nog een paar kunen vertellen. Dit is echt zoiets wat ik beter uit kan leggen als ik het vertel, dus begrijp me absoluut niet verkeerd als je dit leest....
Of je moet maar eens het boek "Stinknegers" lezen van Raoul de Jong. Dit boek gaat over een 20 jarige jongen die door West-Afrika reist. Erg leuk om te lezen. Zijn ervaringen zijn zo vaak hetzelfde als die van mij. Ik had het bijna zelf kunnen schrijven.

Ik ben toch nog even vanochtend naar de nonnen gegaan. Ik vond het maar niks om zo op vakantie te gaan zonder “Au revoir” gezegd te hebben tegen de nonnen. Het gaat nu toch goed met me dus ben ik er eventjes naar toe gegaan. Ze waren helemaal blij om te zien. Ik had een taart voor ze gebakken ( Therese eigenlijk ;-)). We hebben allemaal een stukje taart gegeten en gezellig “gekletst” . Ik mag nadat ik terug ben nog steeds met een bevalling meehelpen!
Helaas was Pamela er niet, dat vond ik wel erg jammer. Ik ben wel even langs dokter Cerdric gegaan, hij wilde perse nog even checken of alles nu "OK" was. Daar had geen problemen mee hoor :-).
Ik moet zeggen dat ik er wel moeite mee had om tegen een aantal mensen te zeggen dat ik op vakantie ga en dan nog wel naar Hong Kong. Bijvoorbeeld tegen Catherien, zij helpt Dora ( ook een non), zij is nog nooit verder gekomen dan de wijk.... Dan voel ik me dus even weer de “rijke blanke”...
Maar ik heb er echt enorm veel zin in!!!!!! We gaan sowieso 1 dag naar Disneyland! Moet je nagaan, ik ben nog nooit in Disneyland Parijs geweest en ik ga gelijk in Hong Kong! Verder laat ik me helemaal verrassen. Ik heb wel alvast het boekje over Hong Kong een beetje doorgenomen. Ik heb deze keer helaas geen zus bij me die me alles verteld ;-).
Het is wel 18 uur in het viegtuig zitten en een stop in Dubai van 4 uur! Ik ben echt benieuwd hoe ik dat ga overleven. Ik denk dat ik maar een goed boek mee neem en gewoon veel slapen,haha!
Morgen rond 15:30 uur gaan we de lucht in!

Ik ga er nu echt weer een eind aan breien. Het is allang bedtijd voor me. We zijn vanavond nog uit eten geweest en ik heb nog gezellig gepoold, maar ben nu wel moe aan het worden.
Ik weet niet of dat ik in Hong Kong kan updaten,ik zal mijn best doen....In iedergeval tot over een week en dan zal ik al de foto’s van Hong Kong erop zetten en natuurlijk updaten!

Dikke kus Sanneke

P.S. Ik heb in Hong Kong gewoon mijn Nederlandse gsm nummer! Dus voor diegene die het te duur vinden om naar mijn Afrikaanse nummer te smsen ( is maar een paar centjes meer), dit is je kans om me weer “goedkoop” te smsen ;-)

• 05 Oktober 2007 - 07:43

Manon:

Joehooee Sen gaat gezond EN met visum opweg naar Hong Kong!! Hah wat super zeg! En ook nog naar Disneyland is helemaaaaal geweldig natuurlijk..! :D

En gelukkig kan je als je terug bent weer gewoon gaan werken he..want heel de dag southpark kijken is ook zo wat ;) hihi..

Nou meis goede reis he en heel veel plezier daar in het Oosten..

Dikke kus Manon

• 05 Oktober 2007 - 07:44

Stefanie:

He lieve schat,

Leuk om je verhaaltje weer even te lezen... Heb je gelukkig van de week wat meer gesproken dan anders ;)

Veel plezier in Hong Kong

Kus Steefje

• 05 Oktober 2007 - 09:02

Maartje:

woooooooooooooow super!!!!!:D
    Echt vet man!
    Geniet van de reis.. en misschien kun je die 4 uur in Dubai wel hele leuke (vooral dure) dingen zien.

HAVE FUN!!

Dikke kus en knuffel van MY

• 05 Oktober 2007 - 09:49

Mama:

Hey Sanne,
    Gelukkig weer helemaal beter en klaar om naar Hongkong te gaan, we gaan jullie natuurlijk een heel fijne tijd toewensen daar. Ik vind Victor zijn shirt echt geweldig haha Stefan ook denk ik!!! ook leuk om Gitana zo bezig te zien achter de piano en bij de foto van Ballet moet ik aan Leonie denken op die leeftijd, die zat toen ook op ballet, jij ging liever paard rijden. Wat heeft Robert nu om zijn nek? geen stropdas...is het een Rozenkrans?? voor extra steun om jou iedere keer uit de puree te halen. haha. Nou meis spreek je weer snel en een goede reis, groetjes ook voor de fam. xxxx

• 05 Oktober 2007 - 11:11

Judith:

Hoi Sanne!

Gelukkig zeg dat je weer 'bof'-af bent! Is maar nix hè nix kunnen doen omdat je anders anderen kunt besmetten..Kan ik me goed voorstellen!

Nou weer maar blij dat je Robert hebt ;) Kun je lekker naar Hongkong! Gaaf joh! Ben benieuwd naar je foto's van daar!

Heel veel plezier hè! En tot je volgende update :)

Liefs, Judith

• 05 Oktober 2007 - 14:24

Linsey:

heey san, ik moest zo lachen om je bericht vanacht, soof kwam ook echt niet meer bij!! Alleen jij krijg dat toch voor elkaar;) hou zo vol he :)
    Ik ben blij dat het alweer wat beter met je gaat, en dat je goed voelt. Wat zal Hong- Kong super zijn. Geniet er lekker van en ik ben benieuwd naar je foto's. Super veel plezier he. Dikke kus

• 05 Oktober 2007 - 17:20

Av:

Ha wereldreiziger!

Je zit nu waarschijnlijk net in het vliegtuig.. nu zal het nog wel leuk zijn maar over een aantal uur.. ;)
    Gisteren heb ik eindelijk Craig gezien van Annemarie :) Leuke vent!
    Zijn ze bij jou ook zo leuk? Wie weet kom je een leuke Aziaat tegen nu hehe!
    Ik ga vanavond eens kijken of het nog leuk is in Roosendaal zo zonder jou :(
    Als je terug bent wil ik alles horen, en gaan we weer gezellig msnen!
    Denk aan je!

Kuske xx

• 05 Oktober 2007 - 20:17

Martijn:

he sam,
    super om weer je fotos en je stukjes te lezen, hoop dat je helemaal fit bent als je in Hong Kong aankomt, gaat denk ik helemaal super worden! enjoy en fotos met jezelf erop was idd goede tip!looking good :)
    xx

• 06 Oktober 2007 - 15:52

Tante Dimph En Jos:

hoi Sanne
    Heel veel plezier in Hong Kong!!
    Maak er wat moois van want dit is natuurlijk wel uniek!!!
    Veel liefs